
NEKA TVOJA HRANA BUDE TVOJ LEK A TVOJ LEK NEKA BUDE TVOJA HRANA
Hraniti se zdravo je vrlo jednostavno. Potrebno je pridržavati se određenih smernica Nije svaki organizam isti, jer svaki zahteva različiti odnos hranljivih materija. Čak i kada počnete da se zdravo hranite, još uvek je važno da pazite i na količinu porcija. Važno je pronaći zdravu ravnotežu. – Dr FeelGood obroci obezbeđuju sve hranljive materije (proteine, vitamine, minerale, oligoelemente) i neophodan dnevni unos kalorija i to: -1500kcal za žene -1800 kcal za muškarce Količine namirnica koje uzimate su individualne i zavise od Vašeg organizma- da li ste zdravi, u fazi rasta i razvijanja, da li imate dijabetes, da li imate svakodnevne

PASTRMKA – RIBA KOJA ČUVA SRCE
latinski naziv/ Salmo trutta-morpha fario -Pastrmka najčešće stanuje u gornjim tokovima reka, bistrim i čistim potocima. Itekako je dobar i brz plivač, pa je tamo gde voda brzo teče, a bogata je kiseonikom. Voli hladnu vodu, temperature između 10 i 16 stepeni. -Bogata je zdravim masnim kiselinama, jodom, selenom, fosforom, kalijumom i vitaminima A, B12 i D. – jod – zaduženih za kontrolu metabolizma. Podstiče mentalnu aktivnost i koncetraciju, doprinosi zdravlju kože, kose i zuba. – selen – potreban za funkcionisanje štitne žlezde. Jača oslabljeni imunitet, preporučuje se kod učestalih infekcija. Odličan je antioksidans. – fosfor – neophodan je za normalan

INSULINSKA REZISTENCIJA – IR – METABOLIČKI POREMEĆAJ
Ovo je metaboličko stanje koje dovodi do porasta nivoa insulina u krvi. Insulin je prirodni hormon koji proizvodi pankreas, žlezdani organ iza želuca. Pomaže da ćelije tela metabolišu glukozu, pa se može koristiti za energiju. Ako imate otpornost , tj.rezistenciju na insulin, vaše telo proizvodi dovoljno insulina, ali on se ne može efikasno koristiti. Umesto da se apsorbuje u ćelijama, glukoza se nakuplja u krvi. Opravdano se smatra da je insulinska rezistencija jedna od najnzačajnijih bolesti endokrinog sistema. Najčešće se vezuje za neka druga endokrina stanja, mada može biti uslovljena genetikom, hipertenzijom kao i gojaznošću. Zadnjih godina, pojava insulinske rezistencije se sve