Detox program

Zašto DR FEELGOOD DETOX program?

DR FEELGOOD DETOX program predstavljaja komplet pravilno izbalansiranih obroka, bez suvišnih masti, šećera, soli, aditiva i svih onih sastojaka čiji unos loše utiče na tvoj organizam.

Ukoliko ne želiš da tokom celog dana razmišlaš o ovome, a pritom želiš da smršaš onda je DR FEELGOOD CATERING paket obroka pravo rešenje za tebe. Sa našim programom imaćete sopstvenog kuvara u vašem domu, a vreme koje ste do sad trošili na pripremanje i nabavku namirnica možeš iskoristiti za porodicu i prijatelje.

Izborom DR FEELGOOD CATERING DETOX paketa obroka, na željenu adresu dobijaš doručak, užinu, ručak i večeru – komplet obroka za jedan dan.

Jo Jo efekat, krivac za neuspeh

Svi smo mi bar jednom u životu bili na nekakvoj dijeti, skinuli par kilograma, uspeli da ponovo obučemo omiljene farmerice koje su nam mesecima stojale u ormanu i bili prezadovoljni postignutim rezultatima. Međutim ubrzo nakon toga, vratili smo se starim navikama i lošoj ishrani jer nam je bilo dosta gladovanja i pritiska koji nam je sama dijeta stvarala. Kilogrami su počeli da se vraćaju, a zbog griže savesti od prekršenih pravila počeli smo da se prejedamo i nekontrolisano konzumiramo slatkiše, te na taj način kažnjavamo sebe. To nas je vratilo na staru težinu, a neretko i nabacilo koji kilogram više. Ovo stanje poznato je pod nazivom Jo Jo efekat. Kako bismo ga izbegli potrebno je odstupiti od pravila na kojima počiva većina dijeta, što nas dovodi do sledećih.

Najvažnije stvari u pravilnoj ishrani koje vam garantuju trajan gubitak kilograma:

Detaljan plan konzumiranja svih obroka

Konzumiraš obroke u tačno naznačenom vremenu. Pored toga što će te ovakav režim disciplinovati, on pomaže da se nivo insulina, koji predstavlja glavni uzrok gojaznosti, drži u normalnim granicama.

Doručak

Užina

Ručak

Potaž

Večera

DETOX Program VS moderne dijete

Sa većinom modernih dijeta jedino što gubiš jesu voda i mišići. To ti može dati prividan osećaj da se krećeš u pravom smeru, međutim ubrzo nakon prestanka dijete svi kilogrami se vraćaju. Za razliku od pomenutih dijeta sa Detox programom ne gubite kilograme već trajno topite masti, a evo i zašto.

Detaljan plan konzumiranja svih obroka

Konzumiraš obroke u tačno naznačenom vremenu. Pored toga što će te ovakav režim disciplinovati, on pomaže da se nivo insulina, koji predstavlja glavni uzrok gojaznosti, drži u normalnim granicama.

Povrće kao ključ uspeha

Akcenat je na povrću. Povrće sadrži najveće količine vitamina i minerala, čisti sve toksine iz našeg organizma i predstavlja glavni izvor vlakana u našoj ishrani. Vlakna su neophodna za dobru probavu i kompletno zdravlje organizma dok nas sa druge strane čine sitim.

Manje kalorija, manje kilograma

Kako bismo mršavili potrebno je da unosimo manje kalorija nego što trošimo. Kako se ne bismo zamarali brojkama, dnevni jelovnik sastavljen je prema prosečnom korisniku i sadrži 1500 kcal koji će ti pomoći da za mesec dana izgubiš i do 5kg masti.

Obroci se pripremaju na pari

Za razliku od uobičajnog načina pripremanja obroka i prženja na ulju, zbog kojeg se gube svi hranljivi sastoji i dodaju nepotrebne kalorije, obroci iz Detox programa pripremaju se na pari u sopstvenom soku. Na taj način čuvaju se sve hranljive materije unutar jela.

Insistiranje na redovnom unosu tečnosti

Insistiranje na redovnom konzumiranju vode i čajeva pre i posle jela. Voda predstavlja glavni rastvarač i prenosioc svih hranljivih materija do svih ćelija našeg organizma. Kako ne bismo dehidrirali potrebno je konzumirati bar 3l vode dnevno. Sa druge strane pažljivo odabrani čajevi pomoći će vam da izbacite višak tečnosti i toksine iz vašeg organizma.

Vreme konzumiranja obroka

U DR FEELGOOD CATERING DETOX programu izuzetno je bitno vreme konzumiranja svh obroka u tačno naznačenom vremenu. Polazeći od toga, dan možemo podeliti na 2 perioda, period u kome konzumiramo sve obroke, koji traje 10h i to od 9h do 19h i period autofagije koji traje 14h i to od 19h do 9h narednog dana. Konzumiranje hrane, a naročito šećera, povećava lučenje insulina koji je direktno odgovoran za taloženje masnih naslaga u organizmu. Zbog toga je neophodno da nivo insulina držimo u normalnim granicama što se na prirodan način najbolje postiže postom. Budući da je naša ishrana sastavlja od puno povrća i da ono predstavlja glavni izvor vlakana koje nas čine sitim, možete biti sigurni da glad nećete osećati ni toko perioda posta.

Šta jedemo?

Svaka hrana sastavljena je od različitih kombinacija proteina, masti, šećera, vitamina i minerala. Proteini predstavljaju osnovnu gradivnu materiju naših mišića. Najbogatiji izvori belančevina su meso, riba, jaja i mlečni proizvodi kao što su niskomasni sirevi koji se takođe nalaze u našoj ishrani. Veoma je bitno unositi iz različitih izvora, stoga nipošto ne izbegavati crveno meso uprkos mnogim mitovima jer ono povoljno utiče na bakterijsku floru u našim crevima, jača imunitet i čini da naša koža, kosa i nokti postaju snažniji.

Na koji način je hrana pripremljena

Bitno je da hrana nije bljutava kako biste jeli sa uživanjem, a ne na silu jer će vam tako ta ista vrlo brzo presesti i izbacite iz procesa mršavljena. O tome ne morate da brinete jer se hrana priprema na paru u sopstvenom soku sa posebnim odabirom sačina te teko ne gubi nikakve hranljive materije, energetsku vrednost i kalorije, te će 200g ostati 200g i nakon pripremanja meso je sočno zbog toga. Proteini na 80 stepeni denaturišu odnosno gube se ukoliko se sprema na konvencionalni način + ulje višak kalorija. Priprema se bez vode i ulja.

Za razliku od uobičajnog načina pripremanja hrane u tiganju gde se gube svi hranljivi sastojci i unose nepotrebne kalorije prilikom prženja na ulju, kod nas se sva hrana priprema na pari i u sopstvenom soku kako bi se sačuvale sve gradivne materije.
Kod nas se sva hrana priprema na pari bez dodavanja vode i ulja, već u sopstvenom soku. Na taj način čuvaju se svi hranljivi sastojci.

Kako funkcioniše DETOX program

Sva jela se pripremaju u jutarnjim časovima od 06-09h, zatim se od 09-10h pakuju i u intervalu od 10-15h se dostavljaju na izabranu adresu, po sistemu “danas za danas”.

U našem DETOX programu satnica obroka je sledeća:

– 09h doručak,
– 12h užina,
– 15h ručak i
– 18h večera

*večera se sastoji iz dva dela:
– prvi deo je tečni deo odnosno potaž koji se konzumira uvek prvi, nakon čega se pravi pauza od pola sata, zatim sledi drugi deo koji je čvrsti deo večere čime se završava unos svih namirnica za taj dan.

Od 19h do 09h sutradan ne unosi se ništa osim vode ili biljnih čajeva bez šećera.

Kada ti dostavljači dostave prvi paket krećete od ručka, zatim večera, a doručak i užinu ostavljate za sledeći dan i tako u krug.

Kako bi DR FEELGOOD DETOX program imao pun efekat, neophodno je da se ispoštuje naznačena satnica konzumiranja svih obroka, jer se kod nas ne gube kilogrami, već se tope masti!09

DETOX PAKETI

Za redukciju telesne težine

1500 kcal/dan za žene, 1800 kcal/dan za muškarce

Dnevni paket obroka

1, 2, 3 ILI 4 DANA
2.100
00 RSD / DAN
 • Doručak
 • Užina
 • Ručak
 • Večera

Nedeljni paket obroka

OD 5 DO 20 DANA
1.900
00 RSD / DAN
 • Doručak
 • Užina
 • Ručak
 • Večera

Mesečni paket obroka

OD 21 DO 31 DANA
1.700
00 RSD / DAN
 • Doručak
 • Užina
 • Ručak
 • Večera

**Sve izmene postojećeg menija doplaćuju se 100,00 din / dnevno.